Pomorsko učilište Diverso Impex

DiversoDIVERSO IMPEX d.o.o. je među prvim pomorskim učilištima započeo sa stručnom izobrazbom pomoraca u Republici Hrvatskoj.

Edukacija za pomorce se odvija na najsuvremenijoj nastavnoj i simulacijskoj opremi (Wartsila-Transas Full mission bridge simulator, Wartsila-Transas full engine simulator, Ship’s Bridge Simulator Polaris, STSTC Radar-Arpa, STSTC Elektronske karte, ROC, Vatrogasni poligon, Brodica za spašavanje,…), a sve to uz sudjelovanje visokoosposobljenih i stručnih nastavnika s dugogodišnjim iskustvom u pomorstvu.

Diverso Impex d.o.o. u Splitu je certificiran po ISO sustavu kvalitete.

Uz sve navedeno Diverso Impex d.o.o. je osnivač KLIPER-a, ustanove za obrazovanje kadrova u pomorstvu i to za smjer Pomorski Nautičar i Tehničar za Brodostrojarstvo te pomorcima nudi cjelovitu izobrazbu, obuku i osposobljavanje na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Pomorski tečajevi na suvremenoj opremi

Pomorsko školstvo i osposobljavanje pomoraca na hrvatskoj obali ima izuzetno dugu tradiciju, počevši još od 1557. godine, kada je u školskom zakonu Dubrovačke republike propisana praksa za mladiće koji se žele posvetiti pomorstvu, preko privatnih škola u 17. i 18. stoljeću, otvaranja pomorske škole u Rijeci 1774. godine, početka razvoja višeg i visokog pomorskog školstva poslije drugog svjetskog rata, te sustava srednjih pomorskih škola. Od 1998. kada je Hrvatska potpisala međunarodni ugovor STCW-95 (Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers), među prvima smo započeli sa stručnom izobrazbom pomoraca na području Hrvatske te danas posjedujemo koncesije za preko 50 programa izobrazbe prema STCW-95 standardu, odobrene od Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Pomorsko učilište Diverso Impex organizira sljedeće tečajeve za pomorce u narednom tjednu – Raspored STCW tečajeva.

Hrvatski pomorci su oduvijek, zahvaljujući svojim sposobnostima i pokazanom znanju bili izuzetno cijenjeni i traženi na brodovima svih zastava svijeta. Kvalitete hrvatskih pomoraca u posljednje vrijeme još više dolaze do izražaja, budući da je ljudski čimbenik najvažnija karika u lancu koji vodi sigurnosti plovidbe i sprječavanju zagađivanja morskog okoliša, činjenica da je preko 80% svih nezgoda i nesreća na moru uzrokovano ljudskom greškom, samo još jednom naglašava važnost napora pomorskih uprava diljem svijeta na smanjenju takvih rizika. Važnost osposobljavanja pomoraca potrvrđena je u nebrojeno navrata i na međunarodnoj razini i naravno da je veoma važno kvalitetno i stučno obrazovanje pomoraca, tim više što su kriteriji danas mnogo viši, nego što su bili ranije.

Obnova breveta

Diverso Impex boatDIVERSO IMPEX pomoći će Vam kod obnove i promjene svjedodžbi (breveta), a svima onima kojima je želja otisnuti se na more, DIVERSO IMPEX će pomoći profesionalnim školovanjem i savjetovanjem koje garantira dugogodišnje iskustvo. DIVERSO tim je sastavljen redom od visoko obrazovanih i iskusnih pomoraca, omogućava Vam da se po povoljnim cijenama na jednostavan način i u moderno opremljenim učionicama stručno osposobite za preko trideset zanimanja po STCW-95 standardima, i ostalim potrebnim ili preporučenim tečajevima koji još nisu po STCW-95, jer jedino kao stručno osposobljen i obrazovan pomorac za bilo koje zanimanje na brodu, možete ploviti morima svijeta, obzirom da Međunarodna pomorska organizacija (IMO – International Maritime Organization) ima ovlasti provjeravanja da li se i u kojoj mjeri, međunarodna pravna regulativa provodi u praksi.

Stoga, ne gubite dragocjeno vrijeme obilazeći mnogobrojne urede, već, kada ste izabrali kruh sa sedam kora, dođite po stručni savjet iskusnih pomoraca koji iza sebe imaju milje i milje mora i učite od njih, jer samo iskusni pomorci mogu i Vama pomoći da postanete iskusan pomorac, dođite u DIVERSO IMPEX.

Kvalitetna i sigurna usluga utemeljena na zahtjevnim ISO standardima

qcrs logoCertified by Bureau Veritas

Kako bismo Vama omogućili miran san, mi u Diverso Impex-u svake godine prolazimo rigorozan i zahtjevan proces prilagodbe poslovanja, auditing i certifikaciju prema ISO normama.

HRN EN ISO 9001:2015 certifikat (za kvalitetu upravljanja)

Politika kvalitete (2020)

Svi su naši tečajevi također potvrđeni od strane Hrvatskog Registra Brodova i Bureau Veritas.

AAA bonitetni rejting jamči najvišu razinu poslovne stabilnosti i sigurnosti

Diverso Impex AAA bonitet pecatU današnjem vremenu izuzetno je važno znati kako posluje vaš poslovni partner i možete li sa sigurnošću računati na njega. Ponosni smo što možemo reći da je Diverso Impex uvršten u uski krug poslovno izvrsnih hrvatskih poduzeća koja se mogu pohvaliti s najvišom ocjenom bonitetne izvrsnosti AAA.

Osnovna pretpostavka izračunavanja bonitetne izvrsnosti jesu podaci prikupljeni iz javno dostupnih službenih registara poput FINA-e, Sudreg-a, HNB-a i DZS-a, a koji se obrađuju prema međunarodnoj Bisnode metodologiji. Zaštićen i međunarodno priznat Certifikat dodjeljuje grupacija Bisnode, vodeća europska agencija za analizu poslovnih informacija.

Certifikat bonitetne izvrsnosti

 

Obvezujemo se na odgovorno i etički utemeljeno poslovanje

HGK kodeks poslovne etike logoKao potpisnik Kodeksa etike u poslovanju Hrvatske gospodarske komore, prihvaćamo obvezu djelovanja u skladu s načelima odgovornosti, istinitosti, učinkovitosti, transparentnosti, kvalitete, postupanja u dobroj vjeri i poštovanja dobrih poslovnih običaja prema poslovnim partnerima, poslovnom i društvenom okruženju, i vlastitim zaposlenicima.

Prevedeno na jednostavan hrvatski – možete od nas očekivati fer poslovan odnos, prijateljsku komunikaciju i iskren trud da vaše poslovanje s nama bude što je moguće ugodnije.

Kodeks poslovne etike

Jedno od temeljnih načela našeg poslovanja je da kao zajednica uzorno djelujemo u našem okruženju. Pokrenuli smo niz humanitarnih inicijativa s ciljem davanja svog doprinosa zajednici u kojoj živimo i radimo.